Jay Shetty: Razmišljaj kao redovnik

Jay Shetty, bivši redovnik, a sada superzvijezda društvenih mreža s više od 40 milijuna pratitelja, najprodavaniji je autor prema ljestvici New York Timesa zahvaljujući svojoj knjizi Razmišljaj kao redovnik. Taj inspirativni autor, nagrađivani govornik i superpopularan voditelj podcasta ima jedan cilj: mudrost učiniti dostupnom svima. Knjiga u kojoj dijeli svoje iskustvo i duboke uvide u redovnički život i koja je gotovo trenutno postala svjetski hit, stigla je i u naše knjižare u izdanju Planetopije i prijevodu Suzane Szabo.

U knjizi Shetty svevremensku mudrost redovnika sažima u praktične korake koje svakodnevno možemo poduzeti kako bismo smanjili negativnost i tjeskobu te pronašli mir, smisao i svrhu.

Odrastao sam u obitelji u kojoj ste imali tri opcije: postati doktor, odvjetnik ili promašeni slučaj. Moja je obitelj zaključila da sam se odlučio za treću opciju. Umjesto na dodjelu diploma po završetku studija, otišao sam u Indiju kako bih postao redovnik. Meditirao sam od četiri do osam sati na dan i posvetio život pomaganju drugima“, piše Shetty.

Kada ste prisutni u zahvalnosti, ne možete biti nigdje drugdje. / Jay Shetty


Mir i svrha u svakome od nas

Nakon tri godine provedene u ašramu, jedan od njegovih učitelja rekao mu je da će ostaviti veći trag u svijetu napusti li put redovnika i posveti se dijeljenju svog iskustva i mudrosti s drugima. Po povratku u rodni London, Shetty je shvatio da su svi njegovi stari prijatelji iz škole, sada zaposleni u vodećim svjetskim korporacijama, mahom nezadovoljni, pod stresom i nesretni. Pozvali su ga da ih poduči blagostanju, svrsi i usredotočenoj svjesnosti. Tako je počela karijera jednog od najpopularnijih influensera u svijetu, kojeg je 2017. godine časopis Forbes uvrstio na popis 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina u svijetu medija. Njegov podcast On Purpose najslušaniji je u kategoriji Zdravlje i wellness na svijetu.

Zahvaljujući iskustvu koje je stekao živeći kao redovnik, Shetty nam u knjizi Razmišljaj kao redovnik pokazuje kako nadvladati negativne misli i navike kako bismo dosegnuli mir i svrhu koji leže u svima nama. Lekcije redovnika duboke su, ali često apstraktne. Shetty ih oblikuje u savjete i vježbe koje možemo primijeniti kako bismo smanjili stres, izoštrili fokus, poboljšali samodisciplinu i veze s drugima te darivali svijet oko nas. Svi mi možemo – i trebamo – razmišljati kao redovnici.

Svakodnevne vježbe za svrhovitost i smirenost uma.


JAY SHETTY – o autoru

JAY SHETTY je autor, pripovjedač, voditelj podcasta i bivši redovnik. Godine 2019. časopis AdWeek uvrstio ga je na popis najutjecajnijih mladih osoba i opisao ga kao “emanaciju duhovne sile”. Njegove videozapise pogledalo je više od 8 milijardi ljudi. Jay je 2019. godine stvorio On Purpose, danas najslušaniji podcast u kategoriji Zdravlje i wellness u svijetu. Kao ključni govornik sudjelovao je na skupovima poznatih kompanija kao što su Google, Microsoft, Netflix i HSBC. Razvio je niz korporativnih programa za velik broj klijenata. Njegovu online školu pohađalo je više od 2 milijuna učenika. A njegova zajednica Genius Coaching nudi tjedne programe o principima i praksama na području zdravlja i wellnessa tisućama članova u više od 100 zemalja.

Živite mirnim i uzvišenim životom

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads